Οι άβολες αλήθειες για τις φρεγάτες Fremm οι μισές αλήθειες και οι “ψίθυροι”



Η δήλωση της Γαλλίδας υπουργού Άμυνας για την εκμίσθωση δύο φρεγατών Fremm στην Ελλάδα ερμηνεύθηκε στην Ελλάδα ως άγνοιά της για το θέμα και συνεπώς τέθηκαν ερωτήματα για το αν το θέμα των φρεγατών είναι υπαρκτό ή όχι! Για να μην σας μπερδεύουμε να σας πούμε από την αρχή ότι τι θέμα όχι μόνο είναι υπαρκτό, αλλά θα πρέπει να θεωρείται και τελειωμένο. Μοναδική περίπτωση να μην ολοκληρωθεί η συμφωνία είναι να την “τορπιλίσουμε” εμείς οι ίδιοι με τη γνωστή κομματική ανοησία που έχει τινάξει στον αέρα αγορές αλλά εσχάτως και πωλήσεις οπλικών συστημάτων!

Η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Florence Parly δεν έδωσε καμία λεπτομέρεια για την εκμίσθωση των φρεγατών γιατί ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί η συμφωνία και πρόσθεσε ότι η Γαλλία έχει μια εξαιρετική συνεργασία με την Ελλάδα, και παραμένει στην διάθεση της τελευταίας για στενότερη συνεργασία”.
Την Πέμπτη το μεσημέρι ο ΑΝΥΕΘΑ Φώτης Κουβέλης είχε συνάντηση στο ΥΠΕΘΑ με τον πρέσβη της Γαλλίας Christophe Chantepy. Αποκλειστικό θέμα συζήτησης ήταν η εκμίσθωση των φρεγατών Fremm!
Συνεπώς το θέμα των φρεγατών Fremm είναι ζωντανό. Τι απομένει; Να οριστικοποιηθούν οι απαιτήσεις της Ελλάδας για το χρόνο της εκμίσθωσης, ο οποίος προφανώς θα ΄χει να κάνει και με την οριστική οικονομική προσφορά των Γαλλών. Για όλα αυτά όπως έχει γράψει το Militaire.gr έχει οριστεί συνάντηση στην Αθήνα μεταξύ ελληνικής και γαλλικής αντιπροσωπείας στις 3 Μαίου.
Να αναφέρουμε επίσης για να γίνει κατανοητό πόσο υπαρκτό αλλά και σοβαρό είναι το θέμα των Fremm ότι το πρωί της Τετάρτης ο Α/ΓΕΝ ενημέρωσε στενό κύκλο επιτελών του για το θέμα των φρεγατών Fremm !
Γιατί λοιπόν όλη η “παραφιλολογία” για το ζήτημα; Μα γιατί κυβέρνηση και αντιπολίτευση δεν έχουν όριο στο κομματικό “μαλλιοτράβηγμα”. Ακόμη και σε τέτοια θέματα! Στην ανακοίνωση της ΝΔ για παράδειγμα τίθεται το ερώτημα γιατί δεν έχει αναλάβει το θέμα ο Καμμένος και το ΄χει πάρει “πάνω” του ο Κουβέλης. Το γεγονός ότι ο ΑΝΥΕΘΑ είναι νομικός με περγαμηνές και μπορεί να χειριστεί απ΄ ευθείας τη συμφωνία και στο νομικό της κομμάτι ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις είναι πειστική απάντηση;
Είναι άβολη η πραγματικότητα που ζούμε και θα ζήσουμε στους εξοπλισμούς το αμέσως προσεχές διάστημα. Έχουμε τις εξής επιλογές: ή να μην κάνουμε ξανά τίποτα όπως κάνουμε σχεδόν 15 χρόνια τώρα ή να κινηθούμε γρήγορα και να κάνουμε κινήσεις που θα ΄πρεπε να χουν γίνει από τη δεκαετία του 90! Θα πληρώσουμε ακριβά σε χρήμα την αδράνεια και την ανικανότητα κάποιων που δεν έκαναν τη δουλειά τους στον τομέα του εξοπλισμού της χώρας. Θα επαναλάβουμε για μία ακόμη φορά ότι έτσι όπως τα κατάφεραν κάποιοι είμαστε με την πλάτη στον τοίχο. Ή θα επιλέξουμε να αντιδράσουμε και να βγούμε απ΄ αυτή τη θέση ή θα περιμένουμε να έρθουν να μας …δείρουν. Η επιλογή είναι δική μας.
militaire

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου