ΦΟΥΧΤΕΛ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΧΕΡΜΑΝ ΝΟΪΜΠΑΧΕΡ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ

 .Στην κατοχή του 41 κάποιοι δήμαρχοι και άλλοι τοπικοί «άρχοντες» συνεργάστηκαν με τους κατακτητές για να σώσουν το… ελεεινό τομάρι τους όπως και την υποταγμένη πλέον θέση τους! 
  
Γράφει ο Θανάσης Ζωγράφος
Μέλος της Ένωσης Συντακτών Διαδικτύου
e mail:  zografos.esd@gmail.com

Αντικείμενο αυτών καθώς και μερίδας δημοσίων υπαλλήλων της εποχής, ήταν οι δουλοπρεπείς εξυπηρετήσεις των κατακτητών και η  μέγιστη προσφορά  στις υπηρεσίες τους!

Ο σχεδιασμός αυτού του μοντέλου εξυπηρέτησης Γερμανικών συμφερόντων, η δημιουργία του απαραίτητου άνθρωπο-μηχανισμού, οι εντολές, η εποπτεία και η υλοποίηση ήταν μέρος του σχεδίου «Ντεγκρίγκες».

 Με το «πακέτο» αυτών, των - δοσίλογων - τοπικών αρχόντων μας… οι κατοχικές Γερμανικές δυνάμεις, εκπλήρωναν τον παράλληλο σκοπό τους, που κύριο στόχο είχε την πίεση για χαμηλότατου κόστους εξαγωγές Ελληνικών προϊόντων και πάσης φύσεως εμπορευμάτων προς την χώρα τους!

Η επιτυχία του σχεδίου τους ολοκληρώθηκε στις αρχές του 43 με το διακρατικό «κληρινγκ» και έτσι βελτίωσαν σημαντικά τόσο την ανάγκη για πρώτες ύλες, όσο και  την Γερμανική οικονομία!

Όλα έγιναν όπως δήθεν…έπρεπε! Και μάλιστα με την υπογραφή των δοσίλογων τοπικών «αρχόντων»!

 Με την συνδρομή του κάθε… προδότη κοινοτάρχη ή δημάρχου που υποτάχθηκε!

Την ίδια στιγμή που συμπατριώτες τους «στήνονταν» στα εκτελεστικά αποσπάσματα σε όλη τη χώρα!

Όπως για παράδειγμα σε αυτό των Καλυβίων Αγρινίου, που και δικοί μου συμπατριώτες έχασαν τη ζωή τους, από τους Γερμανούς εκτελεστές!

Εκεί που μεταξύ αυτών ήταν και ο άνθρωπος που πολλά χρόνια αργότερα, μπόρεσε να με φέρει στη ζωή, επειδή μικρός όπως ήταν – τότε – κάποιοι τον συμπόνεσαν και με τεχνάσματα μπόρεσαν να τον σώσουν!

Από τους 60 που οδηγήθηκαν στον τόπο εκτέλεσης ο Δημήτρης (Μήτσος) Ζωγράφος ήταν ο μόνος που γλύτωσε χάριν στην μεγαλοψυχία κάποιων και περισσότερο αυτών… που έφυγαν για πάντα ως πραγματικοί Έλληνες!

Κι αν αυτό είναι το παράδειγμά μου αναφορικά με τo κυρίως θέμα... τι να πει κανείς για τόσα άλλα! Σε όλη την Ελλάδα!

Κι όμως!  Την ίδια περίοδο, την ίδια ημέρα και την ίδια στιγμή που οι Γερμανοί της κατοχής θέριζαν ψυχές, κάποιοι τοπικοί «άρχοντες» πατούσαν επί πτωμάτων και καρπώνονταν τα μικρά οφέλη από την μεγάλη τους προδοσία!

«Αφεντικό τους» ήταν ο  Χέρμαν Νοιμπάχερ. 
Ανάλογος αυτού, είναι σήμερα… ο Φούχτελ!

Θα τον υπηρετήσετε;


Στις  16 Νοεμβρίου του 2012, έγραψα για την κρυφή συνάντηση δημάρχων με τον Φούχτελ και περιόρισα το άρθρο μου εστιάζοντας κυρίως, στους δημάρχους Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης, λόγω της από κοινού παραδοχής για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στοιχεία που συνθέτουν την Θράκη!

Το θέμα δημοσιεύθηκε - αναδημοσιεύτηκε σε πληθώρα διαδικτυακών τόπων - μέσων εναλλακτικής ενημέρωσης, ακόμα και σε Πανελλαδικά όπως zouglla, Μακελειό κ.α!




Κανείς δεν διέψευσε κανέναν και τίποτα από όσα αναφέρθηκαν όχι μόνο στο δικό μου δημοσίευμα που και αυτό στηρίζονταν σε τοποθέτηση γνωστού  Πρώην Στρατιωτικoύ Συμβούλου... του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), ...αλλά ούτε και σε άρθρα ή σχόλια άλλων, ιδιαίτερα προβεβλημένων δημοσιογράφων!

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ  ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΥΦΤΕΛ!

 Σήμερα επανέρχομαι, με αφορμή το νέο "χτύπημα" Φούχτελ που - όπως ανέφερε η Εφημερίδα των Συντακτών -  ζητά από  όλους  τους δημάρχους και όχι μόνο... λεπτομερή στοιχεία δήμων και περιφερειών, γενικεύω το ερώτημα απευθυνόμενος σε όλους τους Δήμους και τις Περιφέρειες.

 Θα τον υπηρετήσετε;
Χέρμαν Νοιμπάχερ. 1941 - 1943
Χ.Γ. Φούχτελ! 2014? - ...?

Και προσθέτω ένα δεύτερο γενικότερο ερώτημα προς κάθε κατεύθυνση... που προκύπτει από "διάφορες περίεργες" πληροφορίες που μου επικοινωνήθηκαν διαδικτυακά και που έχουν σημείο αναφοράς την 1η Σε­πτεμβρίου 2011

Είναι αλήθεια όσα "ειπώθηκαν" για απόπειρα εγκαθί­δρυσης... πρωτίστως στη Θράκη και ακολούθως σε όλη την ελληνική επικράτεια... γερ­μανικών «κρατιδίων»;;; 

ΥΠΗΡΞΕ ΑΛΛΗΘΕΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ Με κωδική ονομασία «Ήλι­ος» ;;;
Αν πράγματι υπήρξε... Ο χερ Χ.Γ. Φούχτελ ήταν ή όχι εμπλεκόμενος;

Αν όχι... προέκυψε ή προκύπτει αδίκημα από τα γραφόμενα και τους γράφοντες αυτά στο διαδίκτυο; 
Κι αν προέκυψε ή προκύπτει, υπήρξε εντολή έρευνας από υπηρεσίες δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος;
 Βεβαιώθηκαν κατηγορίες για διακίνηση - διασπορά ψευδών ειδήσεων ή όποιου τύπου σχετικά με το αδίκημα;

Παρ΄ όλα αυτά επιμένω!

Θα συμπληρώσετε τα πεδία στις παρακάτω καταστάσεις που ο χερ Φούχτελ σας ζήτησε με το υπόλοιπο "πακέτο";

Θα τον υπηρετήσετε;
Χέρμαν Νοιμπάχερ. 1941 - 1943
Χ.Γ. Φούχτελ! 2014?  -  ?

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕ - ΟΤΑ




Η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ:

Δεν πρόλαβαν να ορκισθούν και να αναλάβουν καθήκοντα οι νέοι Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι και βρήκαν στο γραφείο τους ένα 8σελιδο ερωτηματολόγιο της «Ελληνογερμανικής Συμμαχίας» του εντεταλμένου της Γερμανικής Καγκελαρίας Φούχτελ, το οποίο συνιστά απροκάλυπτη επιχείρηση υφαρπαγής στοιχείων σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία των Περιφερειών και των Δήμων και όχι μόνο.

Ο λόγος είναι προφανέστατος. Ο κ. Φούχτελ και η παρέα του, που υποστηρίζεται από εγχώριους υποτελείς των δανειστών και των συμφερόντων που εξυπηρετούν, συμπεριφέρνονται ως σύγχρονοι κατακτητές της Ελλάδας. Θέλουν να γνωρίζουν λεπτομερώς ποια είναι τα περιουσιακά στοιχεία του κάθε Δήμου και Περιφέρειας, ποιες είναι οι υποδομές που διαθέτει και ποια η τοπική κοινωνική κατάσταση με στόχο να καταστρώσουν το σχέδιο υφαρπαγής της Δημόσιας περιουσίας.

Ενδεικτικά αναφέρεται, ότι στο ερωτηματολόγιο υπάρχει ενότητα συγκεκριμένη για τα απορρίμματα και τη διαχείρισή τους. Ποια είναι τα αστικά, ποια τα ανακυκλώσιμα, τα μπάζα και τα ογκώδη απορρίμματα ερωτώνται οι Περιφερειάρχες και οι Δήμαρχοι. Τα απορρίμματα κρίνουν το αν θα υπάρξει η αδελφοποίηση του Δήμου στην Ελλάδα με κάποιον άλλο στη Γερμανία όπως αναφέρεται στην αρχή του ερωτηματολογίου;

Σαφώς και όχι. Ο κ. Φούχτελ και αυτοί που κρύβονται πίσω του θέλουν να γνωρίζουν που ακριβώς θα «χτυπήσουν». Είναι άλλωστε γνωστή η… ευαισθησία του εντεταλμένου της Γερμανικής Καγκελαρίας για τα απορρίμματα. Θέλει ο ίδιος και οι Αιρετοί που του κάνουν «πλάτες» να εκχωρήσουν τη διαχείριση των απορριμμάτων σε ιδιώτες. Ο κ. Φούχτελ έχει μνημονεύσει πολλές φορές την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ακόμη περισσότερες έχει αναφερθεί στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Δεν είναι τυχαίο επίσης, το γεγονός ότι η κυβέρνηση τόσο μέσω του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης όσο και μέσω άλλων Υπουργών και υπηρεσιακών παραγόντων έχει στοχοποιήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους εργαζόμενους και τις υπηρεσίες της, τις οποίες θέλει να ξεπουλήσει.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προειδοποιεί τους Αιρετούς πώς έχουν γνώση οι… φύλακες και καλό είναι να είναι προσεκτικοί στο χειρισμό τέτοιου είδους ερωτηματολογίων που εμφανίζονται ως πρωτοβουλίες θετικές προς όφελος της… κοινωνίας. Κάθε άλλο παρά σε αυτό αποσκοπούν.

Θυμίζει δε η Ομοσπονδία, πώς πολλοί εκ των Αιρετών που επιχείρησαν να παίξουν το παιχνίδι των συντεχνιών βρέθηκαν την επομένη των εκλογών του Μαΐου 2014 στο σπίτι τους. Έφαγαν «μαύρο», προεξάρχοντος του κ. Γιάννη Σγουρού, γιατί τόλμησαν να βάλουν τα επιχειρηματικά και εργολαβικά συμφέροντα πάνω από τα συμφέροντα των πολιτών.

.
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου